Helsinki Sinfonietta (ent. Se Ensemble) syntyi nuorten muusikoiden halusta päästä soittamaan haastavaa musiikkia ilman rajoittavia instituutioita. Orkesteri on ollut alusta asti nuorten muusikoiden hallinnoima, jonka toimintaan osallistuvat muusikot ovat Suomen eturivin nuoria, ansioituneita musiikin ammattiopiskelijoita tai jo valmistuneita nuoria ammattimuusikoita. Muusikkokollektiivimme kautta olemme välttäneet kuilun orkesterin muusikoiden ja päätöksiä tekevien takavoimien välillä. 

 

Helsinki Sinfoniettan konsertit toteutetaan kokonaan orkesterin omin ehdoin tai tilaustyönä ja konserttiohjelmat muodostuvatkin vaihtelevasti tarkoin suunnitellun teeman ympärille ja toisinaan kollektiivisesta musiikkifantasioiden toteutumishalusta.

 

Orkesteria on ollut perustamassa kapellimestarit Santtu-Matias Rouvali ja Erkki Lasonpalo. Molemmat ovat tuoneet nuoruudellaan johdettaviin teoksiin uudenlaista ilmettä. Helsinki Sinfoniettan soittajat ovat edelläkävijöitä sekä visionääreinä, jotka suhtautuvat kunnianhimolla produktioihinsa.

Orkesterin taiteellisena neuvonantaja toimii kapellimestari Hannu Lintu.

Helsinki Sinfonietta konsertoi säännöllisesti pääkaupunkiseudullamme ilahduttaen yleisöjä tiivistunnelmaisista kamarimusiikkikonserteista

suuriin sinfoniakonsertteihin, uutta musiikkia unohtamatta. 

SEURAA MEITÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA >

#helsinkisinfonietta #hspromener

YHTEYSTIEDOT 

Helsinki Sinfonietta ry
Hakaniemenranta 12 C 61
00530 Helsinki

Puheenjohtaja

Niilo Myllynen

niilomyllynen@gmail.com